Sähkökuorma-auto

 Sähkis

Sähkiksemme on ollut ajossa runsaan vuoden ja kilometrejä on kertynyt 38.000 km.Tampere ja ympäristö ovat tulleet tutuiksi autolle ja kuljettajille. Aloittaessamme tätä ”sähkis” – projektia emme todellakaan tienneet mikä meitä odotti. Kokemukset ovat olleet myönteisiä ja saasteeton jakeluliikenne on otettu kiinnostuneena ja myönteisesti vastaan.

Lähtökohtaisesti kokemuksemme ovat olleet positiivisia. Autossa on esiintynyt joitakin pienempiä häiriöitä johtuen lähinnä tehdasasetuksista, joiden pohjana eivät ole olleet Suomen talviset olosuhteet. Säädöt on saatu kohdalleen ja vauhtia riittää. Olemme myös lupauksemme mukaisesti tehneet yhdessä TAMK:n JA TTY:n kanssa energiatehokkuus- ja päästö- mittauksia autosta ja tulokset ovat olleet loistavia. Energiatehokkuutta vertasimme vastaavaan EURO5 moottorilla varustettuun dieselkäyttöiseen jakoautoon. Sähkiksemme kulutti 0,798Kwh/km ja vastaava dieselkäyttöinen 2,2Kwh/km (Lähde VTT / Lipasto). Melkoinen ero!

Päästöjä sähkökuorma-automme säästi huhtikuussa 2017 seuraavasti:

Hiilidioksidi: 1451 kg
Typen oxidit: 5,1 kg
Pienhiukkaset: 0,09 kg

Hiilidioksidipäästöt ovat suurin yksittäinen ilmastonmuutoksen aiheuttaja. Typenoxidit ja pienhiukkaset aiheuttavat vaaraa ihmisen terveydelle. Olemme iloisia,että omalta osaltamme olemme voineet olla vähentämässä näitä haittoja ja tämä puhtaampi matkamme jatkuu…